Het team van Minerals Foundation bestaat uit 7 vrijwilligers die samen het bestuur en de stichting draaiende houden. Vanuit elke hoek van Nederland zijn ze al jaren bezig om de stichting te laten groeien en de passie van de mineralen over te dragen op het Nederlands publiek. Hier stellen ze zich in het kort aan u voor:

Kristian Egberts (voorzitter)

Op 20 januari 1987 ben ik geboren te Tilburg (Nederland). Rond mijn zevende levensjaar ben ik in aanraking gekomen met mineralen. De verzamelmappen van 'Schatten van de Aarde' (DeAgostini) waren de aanleiding. Het mineralen verzamelen, zoeken en fotograferen is sindsdien een passie. Ongeveer een jaar later besloot mijn vader te gaan zoeken naar een mogelijkheid om deze mineralen niet alleen te verzamelen, maar ze ook zelf te kunnen vinden; hij vond toentertijd camping Harfenmühle in het Rheinland-Pfalz (Duitsland). Kort maar krachtig ben ik sinds die eerste zomervakantie in Duitsland betoverd door de wereld van het zelf mineralen kunnen vinden. De groeve Juchem en toen ook nog de groeve Bernhard waren mijn eerste kennismaking met het zoeken. Nu kijk ik al positief terug op vele jaren mineralen zoeken, specifiek in de omgeving Idar-Oberstein. Maar enkele jaren terug heb ik mogen ervaren dat er ook buiten die omgeving nog veel te ontdekken is. Mijn horizon is verbreed en ik ben ondertussen al mineralen gaan zoeken in heel Europa.

Henrie Heikens (secretaris)

Ik ben op 3 juni 1962 geboren in Emmen maar woon al vanaf mijn 10e in het mooie Westerbork, waar wij in een verbouwde boerderij wonen met veel ruimte om ons heen. Hier kan ik mij uitstekend vermaken met diverse hobby’s maar zo’n 15 jaar geleden is er nog een hobby bijgekomen. Mijn eerste kennismaking met mineralen was in een steengroeve in Brilon waar ik samen met Robert naar toeging. Met enorme Calciet kristallen in de kofferbak van de auto was ik gelijk verkocht en wilde meer. In de daarop volgende jaren gingen we vaak samen op pad en leerden steeds meer mensen kennen die ook deze hobby uitoefenden. Omdat onze voorkeur steeds meer uit ging naar minder bekende en oude (natuurlijke) locaties waar weinig van bekend was besloten we om dit in kaart te brengen en hier een database van te maken.    En zo hebben we Minerals Foundation opgericht. Na een mooie start besloten wij om het team uit te breiden zoals het nu is in de huidige samenstelling. Met dit team proberen wij mensen enthousiast te maken voor al het moois wat moeder aarde ons biedt. En zo heb ik door mijn eerste zoektocht in Brilon er weer een paar hobby’s bij.

Robert Komduur (penningmeester)

Op 30 mei 1975 ben ik geboren te Groningen, en tot en met de dag van vandaag nog steeds woonachtig in dit mooie stukje land in het hoge noorden van Nederland. Sinds mijn zesde levensjaar zoek ik al naar mineralen, destijds samen met mijn ouders en vaak in de omgeving van Idar-Oberstein, Rheinland-Platz (Duitsland). Momenteel heb ik een aanzienlijke verzameling opgebouwd, heb inmiddels de garage omgebouwd tot een klein museum met momenteel 10 meter aan vitrinekasten. Mijn verzameling is Europees gericht en bestaat grotendeels uit macro stukken. Met name het zoeken naar oude en vergeten natuurlijke zoeklocaties hebben mijn voorkeur en deze probeer ik dan ook in kaart te brengen. Dit heeft al een aantal unieke locaties opgeleverd met de daarbij behorende unieke en bijzondere vondsten. Verder ben ik medeoprichter van deze website en hoop samen met jullie dit te vergroten naar een verder groot succes!

Daniël Middel (moderator)

Op 15 juni 1982 ben ik geboren te Arnhem. Op vroege leeftijd ben ik al met het verzamelen van mineralen in aanraking gekomen. Dit beperkte zich tot het kopen van kleine stukken op beurzen en braderieën, waarvan ik eigenlijk niet wist wat het allemaal was. Op een gegeven moment ging de interesse verloren en verdween de verzameling in de kast op zolder. Tijdens mijn verhuizing van Arnhem naar Duiven kwam de verzameling weer tevoorschijn en daarmee ook de interesse. Een vriend wees mij op de groeve van Winterswijk om daar zelf te zoeken naar mineralen. Na één bezoek was er voor mij geen weg meer terug. Sindsdien ga ik maandelijks met vrienden op zoek in diverse landen in Europa. Het liefst ga ik op zoek naar mineralen in de omgeving van Sauerland in Duitsland. Hier zijn voldoende locaties beschikbaar en het is bovendien goed te doen vanuit mijn woonplaats. Sinds zoek ik vrijwel maandelijks en ben daarnaast werkzaam als één van de forumbeheerders van Minerals Foundation.

 

John de Bruijn (moderator)

Geboren op 26 april 1955 te Loon op Zand en opgegroeid in Tilburg. Sinds 2001 naar Apeldoorn verhuist i.v.m. mijn werk. Bij mij is de interesse voor het verzamelen van mineralen op latere leeftijd gekomen. De natuur heeft mij altijd getrokken en ik kan niet stil zitten met een boek in mijn hand. Tijdens de zomervakantie met twee opgroeiende kinderen erbij werd de belangstelling van dammen bouwen in de rivier en vissen vangen al snel verlegd naar fossielen zoeken toen we ammonieten en belemnieten op de oevers van de verschillende riviertjes vonden. Toen die interesse van het zoeken naar mooie natuurvondsten eenmaal was gewekt en ik een Nederlandse site voor mineralenverzamelaars ontdekte verbaasde het me dat ik met de aanwijzingen van enkele leden zelf mooie mineralen kon vinden. Naast het zoeken naar mineralen was ik tevens geïnteresseerd in het zelf opzoeken van vindplaatsen want de mooiste plaatsen werden ook op de toen opkomende internetsites van mineralenverzamelaars maar mondjesmaat gedeeld. Toen Minerals Foundation werd opgericht was ik gelijk weg van de goede opzet van de site. Ik heb de site jaren bijna dagelijks gevolgd en vond het allemaal prachtig die berichten over de mooiste vondsten. Het Gold lidmaatschap was de moeite zeker meer dan waard en ik besloot zelf actief deel te gaan nemen aan het forum. Een genot als je de verslagen en berichten van anderen leest maar het is ook hartstikke leuk om zelf iets te schrijven en te delen. Sinds ik ondersteunend werk voor de site verricht ga ik nog meer op pad. Het uitzoeken van de locaties, het avontuur, de vondsten en het uitwisselen van informatie….. geweldig !!!

Erwin Bras (moderator)

Mijn  naam is Erwin Bras en ik werk als verpleegkundige in een verpleeghuis. Het is hard werken daar en dan is het eruit zijn in de natuur een mooie afwisseling. Als kind ben ik met mijn ouders een keer naar Idar-Oberstein geweest en tot de puberteit vond ik die gekleurde steentjes  leuk. Toen een hele poos geen interesse gehad totdat ik in 1997 met mijn gezin naar de Camping Harfenmühle ging. Het was op een woensdag dat ik rond 16.00 uur voor de tent zat en diverse campinggasten in oude kleren en rugzakken weg zag gaan. Toen ik zag en hoorde waar zij geweest waren en ik die amethisten en agaten in de kofferbak zag liggen was ik verkocht. 11 jaar lang op Harfenmühle gekampeerd, daarmee heb ik een aardige verzameling opgebouwd uit de groeven in de omgeving. De kick om zelf te zoeken is geweldig en daar kan geen gekochte steen tegenop. Een andere hobby is fotografie en dit is prima combineren met hetgeen wat ik op dit forum doe.

Jan Timmer (moderator)

Op 14 december 1986 ben ik geboren in Harderwijk. Mijn jeugd bracht ik door in Hierden en in Nunspeet. Vanuit Nunspeet zijn we in 1996 voor de eerste keer naar de camping Harfenmühle gegaan. Daar ben ik besmet geraakt met het virus mineralen zoeken. In deze vakantie zijn we meerdere keren naar Steinbruch Juchem geweest waar we naar onze beleving toen zeer goed mineralen vonden. Uiteraard moest alles mee naar huis en lag de auto mooi laag door het grote gewicht aan stenen. Dit is nadien nooit meer veranderd. Elke vakantie gaat de auto veel zwaarder weer naar huis toe en zijn er thuis in alle hoekjes mineralen te vinden (chronisch ruimte gebrek).

Ik woon nu samen met mijn vriendin in het Brabantse plaatsje Sint Hubert. Hier leven wij met ons zoontje ( geboren in 2015) en onze 10 honden (voornamelijk border collies). Mijn zoontje is ondertussen ook al besmet met het mineralen virus en gaat al graag mee zoeken in de bossen van polen om agaten te vinden. Dit jaar (2017) hebben wij tevens een extra woning aangekocht in polen, in een gebied wat bekend staat om zijn mooie thunderegg-agaten, hier zijn we dan ook regelmatig te vinden in het weekend om ons bezig te houden met onze hobby.