Minerals Foundation biedt naast deze website een Forum en Vindplaatsendatabase met Field-maps. Hieronder volgt een korte uitleg over beide systemen:

 

Forum

Het Forum is het discussieplatform waarop iedereen diverse vragen kan stellen over alles wat met mineralogie te maken heeft. Het Forum is voor zowel Bronze als Gold gebruikers bereikbaar, al zit er wel een verschil in beide accounts: Bronze is een basisaccount en Gold het meest uitgebreide account, lees hier verder voor meer informatie over Bronze en Gold.

Op deze manier biedt Minerals Foundation een laagdrempelige ingang voor iedereen die iets met mineralogie wil doen en ervaringen en kennis wil delen. Denk hierbij aan het plannen van zoektochten en de daarbij behorende verslaglegging, foto's van locaties en mineralen. Alle mineralogie gerelateerde vragen zijn altijd welkom op het Forum. Let wel: zodra je een Gold account hebt, kun je alle discussies en onderwerpen zien. Bekijk hier snel de voordelen van Gold!

 

Vindplaatsendatabase (Field-maps)

De Field-maps bevatten alle relevante gegevens die bij een mineralen vindplaats behoren, zoals coördinaten, routebeschrijving, geologie en mineralogie. Wij hebben als doel de Field-maps zo actueel mogelijk te houden. Het zijn verschillende soorten mineralen vindplaatsen, hoofdzakelijk in Europa, die op dit moment toegankelijk zijn, maar ook bijvoorbeeld al jaren gesloten zijn. Beide 'soorten' vindplaatsen zijn (historisch gezien) van belang en worden in onze Vindplaatsendatabase weergegeven met de meest actuele informatie de bekend is bij Minerals Foundation. Let wel: zodra je een Gold account hebt, kun je pas alle vindplaatsen zien. Bekijk hier snel de voordelen van Gold!

Daarnaast is er nóg een exclusiviteit voor Gold gebruikers: iedereen met een Gold account kan zelf Field-maps indienen met de Field-map Tool! (voor dat je de Tool kunt zien, moet je eerst een Gold account hebben). Dit betekent dat iedereen met een Gold account vindplaatsen toe kan voegen in de Vindplaatsendatabase. Aangezien er in Europa alleen al veel mineralen vindplaatsen zijn en deze niet allemaal in de Vindplaatsendatabase beschreven staan, zijn we continue aan het uitbreiden, actualiseren en aanvullen van Field-maps en daarbij is de input van jullie essentieel.

 

Koppeling Forum en Field-maps

De Field-maps zijn gekoppeld aan het Forum en vice versa. Door deze unieke koppeling kunnen wij u de gevraagde informatie snel, duidelijk en eenvoudig aanbieden. Als je bijvoorbeeld op het Forum in een discussietopic van een vindplaats naar de Field-map van deze vindplaats wil, klik je eenvoudig op 'Bekijk Field-map'. Ook via de Field-map is er een koppeling direct terug naar het discussietopic van de vindplaats op het Forum. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Maak dan nu een account aan en bekijk vast de handleidingen.

 

Aan de slag met het Forum en de Vindplaatsendatabase (Field-maps)

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt bij Minerals Foundation, kun je nadat je account is bevestigd direct er mee aan de slag. Kijk eerst rustig rond, lees eventueel dus de handleidingen, maar probeer ook vooral er mee kennis te maken. Er kan in principe niets fout gaan en alle andere gebruikers van Minerals Foundation kunnen je helpen met het Forum en de Fieldmaps!

En mocht je er echt niet uitkomen of heb je vragen waar je geen antwoord op kunt vinden? Dan kun je met ons contact opnemen via het contactformulier.