Introductie: Stichting GEA

Stichting GEA is vraagbaak voor de geologie!

Mineralen, fossielen, vulkanen, gebergten, aardbevingen, gesteenten, ontwikkeling van het leven….. Een kleine greep uit begrippen die allemaal met geologie te maken hebben. Als je meer weet over de ontwikkeling van de aarde, kun je al die geologische begrippen beter begrijpen.

Meer weten over je mineralen, maakt je een betere verzamelaar.

Stichting Geologische Aktiviteiten, afgekort GEA, kan je helpen om meer over mineralen te leren.

Deftig gezegd: Stichting Geologische Aktiviteiten heeft als doel de belangstelling en kennis voor de geologie, in de breedste betekenis, onder amateurs te vergroten

Om meer over je verzamelde mineralen te leren, biedt GEA jou de volgende mogelijkheden:

  • tijdschrift Gea, 4 keer per jaar boordevol interessante artikelen
  • website gea-geologie.nl  nieuwtjes over alle activiteiten in Nederland in de agenda, mineraal/fossiel/zand/edelsteen van de maand, uitgebreide “link list”, zodat je altijd verder komt bij het zoeken.
  • lezingen dagen; mensen met vakkennis vertellen en tonen je de nieuwste ontwikkelingen
  • landelijke werkgroepen: ZAND (verzamelen en bestuderen van zand) OPTISCHE PETROLOGIE (meteorieten, gesteenten bestuderen m.b.v. een microscoop)
  • GEA heeft 10 regionale kringen verspreid door het hele land. Als donateur kun je dus ook lid worden van een kring in jouw omgeving. Kringen houden lezingavonden, organiseren excursies, hebben werkgroepen.
  • GEA-beurs; 1 keer per jaar in Amstelveen. “Ontmoetingsplaats voor stenen liefhebbers”. Tijdens de beurs is er altijd een bijzondere tentoonstelling en veel informatie over alles wat met geologie als hobby te maken heeft. Mogelijkheid om je onbekende mineralen te laten determineren. Leuke kinderactiviteiten. En…. Veel standhouders die een breed scala van mineralen, fossielen, edelstenen en verzamel attributen aanbieden.
  • GEA-Facebook en Twitter  Korte mineralogische/geologische berichten en vooral foto’s, maar ook nieuws feiten en aankondigingen van beurzen, lezingen e.d.
  • GEA- digitale nieuwsbrief: Gratis registreren en je krijgt maandelijks nieuwtjes over onze hobby in je mailbox.
  • Samenwerking met MF: GEA-donateurs kunnen GRATIS Gold member worden van MF.

(◙ Geeft aan dat deze onderdelen openbaar zijn.)

Stichting GEA heeft je veel te bieden;

meldt je aan als donateur, klik hier